Sastojci
♦ 4 jajeta
♦ 200 g piškota
♦ 1 čaša šećera
♦ 400 g mladog kravljeg sira
♦ 1/2 čašice likera od čokolade
♦ 100 g rendane mlečne čokolade
♦ 1 šolja zaslađene kafe
Priprema
Umutiti žumanca dodajući kašiku po kašiku šećera. Zatim dodati sir i mešati dok smesa ne postane ujednačena i glatka. Belanca posebno umutiti u čvrst sneg, pa kašiku po kašiku, uz stalno mešanje, sjediniti s kremom od sira. U ovalnu činiju ređati piškote umočene u kafu i liker, pa zatim premazati slojem krema. Ređati piškote i krem dok se ne utroše namirnice. Poslednji sloj treba da bude krem. Odozgo dekorisati narendanom čokoladom i pre služenja kolač dobro ohladiti.
Izvor: kurir.rs/Pavle Sretković, šef kuhinje restorana Redakcija
Ljubavna torta
4/
5
Oleh
admin