petak, 24. travnja 2015.

JAKO JE UKUSAN : RAFAELO ŠTANGLE - ČISTA 5-ica


Ovo je jedan od isprobanih recepata koji se dugo nalazi u svesci moje majke. Jako je ukusan i pun kokosa,lagana kremica od vanijije,ma kao da jedete pravi Rafaello.


Sastojci

    Kora:
     5 belanaca
     150 g. secera
     150 g. kokosa
     2 kasike brasna.
    Preliv:
     200 g. cokolade
     4 kasike ulja.
    Fil:
     4 dl.+1 dl. mleka
     5 zumanaca
     1 puding od vanilije
     250 g. butera
     150 g. secera u prahu.
    Za posipanje:
     50-100 g. kokosa.




Priprema

    1.
    Umutite u cvrst sneg belanca, postepeno dodavajte secer,
    2.
    i kada se stopi secer lagano dodati brasno muteci mikserom na lagano
    3.
    i kokos.
    4.
    Sipati u pleh (velicine 30×20) u koji smo stavili papir za pecenje, lagano
    5.
    poravnamo i pecemo na 200 C.oko 15-20 min.dok ne dobije blago zlatnu boju.
    6.
    Koru ohladimo.
    7.
    Cokoladu otopimo na pari sa uljem i kada bude lepo sjajna prelijemo ravnomerno po ohladjenoj kori.
    8.
    Ohladimo koru da se cokolada stegne da bi mogli da nanesemo fil da nam se nebi u toku filovanja sve razmazalo.
    9.
    dl.mleka stavimo na sporet da provri.
    10.
    Posebno umutimo puding sa zumancima i dodamo 1 dl.mleka, sve umutimo da nema grudvica, i kada mleko na sporetu provri lagano sipamo masu od pud.
    11.
    i zumanaca, i kuvamo dok se ne zgusne.
    12.
    Sklonimo, i ohladimo.
    13.
    U hladno dodamo secer u prahu i buter, i dobro sve umutimo mikserom.
    14.
    Na ohladjenu koru sa cokol.prelivom ohladjenim nanesemo ravnomerno fil
    15.
    i poravnamo sve sa kuvarskim nozem.
    16.
    Pospemo sa kokosom i ohladimo 2 h.u frizideru.
    17.
    Seci na kocke ili stangle, i uzivajte u pravom ukusu Rafaella.



Izvor: coolinarika.com
JAKO JE UKUSAN : RAFAELO ŠTANGLE - ČISTA 5-ica
4/ 5
Oleh