Sastojci
Biskvit br.1
5 jaja
5 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
8 žlica brašna
4 žlice hladne vode
4 žlice ulja
1/2 vrećice praška za pecivo
Biskvit br. 2
5 jaja
5 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
4 žlice ulja
4 žlice hladne vode
1/2 vrećice praška za pecivo
8 žlica brašna
2 žlice kakaa
Krema
1,4 litre mlijeka
14 žlica gustina
350 gr maslaca ili margarina
350 gr šećera u prahu
1 vrećica vanilin šećera
2 žličice arome vanilije
100 gr čokolade za kuhanje
Još potrebno
4-5 kutija jaffa keksa
po potrebi rum
3 naranče (sok)
po želji čokolada za glazuru ili slatko vrhnje za šlag
Priprema
1
Za tijesto dobro izradite žumanjke sa vanilin šećerom i šećerom, dodajte vodu i ulje i dobro izmiješajte, a zatim naizmjence dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
2
Tijesto br. 2 radite na isti način kao i tijesto br.1, samo u brašno dodajte i kakao u prahu.
3
Pecite u velikom plehu od pećnice na koji ste stavili pek-papir na 180 C. Ohladite oba biskvita i prerežite po sredini svaki biskvit na dva dijela (da dobijete dvije bijele i dvije crne kore.)
4
Gustin rastopite u 4 dcl mlijeka. ! litru mlijeka stavite zakuhati, kipuće maknite s vatre, umoješajte gustin rastopljen u mlijeku, vratite na vatru i lagano kuhajte dok se ne zgusne. Ohladite uz često miješanje da se ne stvori korica.
5
Omekšali margarin dobro izradite sa šećerom u prahu i dodajte mu ohlađenu kremu.
6
Kremu podijelite na dva dijela – u jedan dio dodajte vanilin šećer i aromu vanilije, a u drugi rastopljenu čokoladu. Dobro izradite.
7
Na tacnu stavite prvu tamnu koru, navlažite ju svježe iscijeđenim sokom od naranče, premažite trećinom bijele kreme, na kremu složite jaffa kekse (koje ste prije toga namočili u rum razblažen s malo vode) čokoladnom stranom prema dolje, stavite trećinu smeđe kreme i prekrijte žutom korom.
8
Žutu koru navlažite sokom od naranče, premažite trećinom smeđe kreme, složite jafa kekse tamnom stranom prema gore, premažite trećinom bijele kreme i poklopite drugom tamnom korom. I sad opet postupak ispočetka dok ne dođete ponovno do žute kore.
9
Po vlastitoj želji prelijte tortu glazurom od čokolade ili ju premažite tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Torta je idealna kada trebate nešto za puno dječjih usta!!!! :)Dobro ju je napraviti dan ranije da se dobro kreme stisnu.
Jafa Torta - San snova
4/
5
Oleh
admin