srijeda, 1. travnja 2015.

Dunavski valovi - kolač extra sočan i brz za napraviti



Sastojci


    Biskvit:
     3 jaja
     12 zlica secera
     15 zlica ulja
     15 zlica mlijeka
     15 zlica brasna
     1 prasak za pecivo
      malo kakaa
     3 zlice mlijeka za drugi dio biskvita
    Krema:
     7 dcl mlijeka
     2 pudinga od vanilije i 6 kasika secera
     150 g maslaca
     1 staklenka kompota od visanja bez kostica
    Ganache krema
     200 ml vrhnja za šlag
     200 g cokolade za kuhanje





Priprema


    1.
    Umutiti snijeg od 3 bjelanjka dodati secer i dobro izmutiti te u to dodati 3 zumanjka. Umijesati ulje, mlijeko, te lagano umutiti brasno s jednim praskom za pecivo.
    2.
    Smjesu podijeliti u 2 dijela u jedan dio staviti malo kakaa i 3 zlice mlijeka.
    3.
    Prvu smjesu staviti peci 10 min dok se lagano ne uhvati korica, izvaditi iz rerne i posuti po kolacu iscijedjene visnje iz kompota te preliti preostali tamni biskvit. Staviti ispeci do kraja.
    4.
    Kad je gotovo na vruce preliti sok iz kompota moze s malo ruma, al ne mora.
    5.
    Za to vrijeme skuhati puding u mlijeku, onako kako pise na vrecici, sa secerom, staviti ohladiti i u skoro ohladjeno umijesati maslac. Kremu staviti na biskvit i preliti s ganache kremom, koju napravite tako da stavite vrhnje za kuhanje na vatru da pusti jedan do dva kljuca, skinete s vatre i umijesate cokoladu, te prelijete preko kolaca.



Izvor: coolinarika.com
Dunavski valovi - kolač extra sočan i brz za napraviti
4/ 5
Oleh