subota, 11. travnja 2015.

ČOKOLADNI UŽITAK BEZ JAJA - GOTOV ZA 15 MINUTA !!



Sastojci

Broj osoba:


    Tjesto (solja od 2 dl.):
     2 solje brasna
     2 solje secera
     1/2 solje ulja
     2 solje jogurta


     2 kasicice sode bikarbone
     2 kasicice kakaoa (tamnijeg).
    Preliv:
     10 kasika secera
     10 kasika mljeka
     100 g. maslaca
     100 g. cokolade
     1 kasika ruma (po zelji).



Priprema



    1

    U posudu za mucenje stavite brasno,sodu bikarbonu,i kakao.Dodajte secer,i dobro promesajte.

    Postepeno sipajte jogurt neprestano muteci radi grudvica i na kraju ulje.Mutite mikserom dok masa ne bude glatka.

    Pleh okrugli oblozite papirom za pecenje i sipajte masu.

    Pecite na 220 °C u zag.rerni oko 30 min.

   

   

    Za to vreme dok se kolac pece napravite preliv.

    U posudicu stavite seckani maslac,mleko,secer,cokoladu,i po zelji rum i mesajte na laganoj vatri dok se sve ne istopi i dok se ne dobije fini gusti preliv a to bude brzo.

   

   
    2 Čokoladna fantazija

    Pecen i jos vruc kolac u plehu isecite na kednake kocke i prelijte svuda sa prelivom.Kolac ostavite da upije i dobro ga ohladite..pa uzivajte!
    3 Čokoladna fantazija
    Ovako izgleda kolac kada ga dobrooooooo ohladite!!!!



Posluživanje

Samo da dodam ako u preliv stavite mljecnu cokoladu za kuvanje onda stavite 5 kas. secera u preliv lepse je.A rum je meni obavezan ;))
ČOKOLADNI UŽITAK BEZ JAJA - GOTOV ZA 15 MINUTA !!
4/ 5
Oleh

1 komentari:

Tulis komentari
avatar
15. travnja 2015. u 14:17

Dodala sam odmrznute visnje u testo, a za preliv pomesala cokoladu za kuvanje i mlecnu. Moj se recept razlikuje samo u tome sto u mom nema ulja. Rezultat, fantastican i poguban za liniju !!!

Reply