ponedjeljak, 20. travnja 2015.

5 dokaza da su čokolada i kikiriki puter savršen spoj

Ako su vam dodadili klasični slatkiši, i želite da probate nešto mao drugačije, probajte neke od najlepših slatkiša od čokolade i kikiriki putera. Kremasti, aromatični deserti koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim prave se jednostavno i pojedu veoma brzo.



ČIZKEJK OD ČOKOLADE I KIKIRIKIJA


POTREBNO JE: 15 komada sendvič keksića, 800 g krem sira, 1 šolja šećera, 4 jajeta, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1/2 šolje kikiriki putera
ZA ČOKOLADNI PRELIV: 1/2 šolje slatke pavlake, 200 g crne čokolade
PRIPREMA: Rernu zagrejte na 180 stepeni. Kolačiće izdrobite i utisnite ih u okrugli kalup za čizkejk. Koru ispecite oko 5 minuta, samo da se stegne. Izvadite, i temperaturu u rerni smanjite na 160 stepeni. Za fil mikserom umutite sir, šećer i vanilu. Dodajte jaja jedno po jedno i na kraju umešajte kikiriki puet. Po želji možete da dodate i šaku celog kikirikija. Fil stavite preko kore, poravnajte i pecite 60 minuta. Centar kolača bi trebalo da prestane da se trese kada ga pomerite. Ostavite da se ohladi, i prelijte prelivom od otopljene šokolade i slatke pavlake. Ukrasite po želji.

KAPKEJK OD ČOKOLADE I KIKIRIKI PUTERA

POTREBNO JE: 120 g putera, 1 1/2 šolje šećera, 2 jajeta, 2 kašičice ekstrakta vanile, 1 1/2 šolje brašna, 1/2 šolje kakao praha, prašak za pecivo, 1/2 šolje mleka, 1/2 šolje jake kafe
ZA FIL: 2 šolje kikiriki putera, 120 g putera, 2 kašičice ekstrakta vanile, 2 šolje šećera u prahu, prstohvat soli, 1/4 šolje slatke pavlake
PRIPREMA: Umutite jaja sa šećerom, a u drugoj činiji pomešajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Zatim pomešajte suve i mokre sastojke, dodajte puter na sobnoj temperaturi, mleko i kafu i sve dobro unutite. Sipajte u kalupe i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Ostavite da se dobro ohlade, pa filujte. Fil pravite tako što sve navedene sastojke dobro izmiksijete.

ČOKOLADNI SLADOLET SA KIKIRIKIJEM

POTREBNO JE: 1 šolja slatke pavlake, 1 šolja punomasnog mleka, 1 kašičica vanile, 3 veća žumanceta, 1 šolja šećera, 3 kašike kakao praha, 1/4 šolje kikiriki putera, 1 kašika meda
PRIPREMA: Mleko pomešajte sa slatkom pavlakom, pa to zagrejte skoro do ključanja. Dok se zagreva, umutite jaja sa šećerom, i dodajte kakao. Zatim polako u to ulijte vrelo mleko, brzo mešajući žicom. Zatim sve to vratite u šerpu, i nastavite da kuvate mešajući dok se smesa malo ne zgusne. Sklonite sa vatre, dodajte vanilu, kikiriki puter i med, pa sve dobro promešajte. Ostavite da se prohladi, pa ostavite preko noći u zamrzivaču.

MILKŠEJK OD BANANE, ČOKOLADE I KIKIRIKIJA


POTREBNO JE: 1 oljuštena i zaleđena banana, 1/2 šolje kikiriki putera, 4 kašičice kakaa za milkšejk, 1 1/2 šolja mleka, 12 kockica leda, čokoladni sirup za ukrašavanje
PRIPREMA: Sve sastojke osim čokoladnog sirupa stavite u blender, a bananu predhodno izlomite na manje delove. Mutite oko tri minuta, dok se ne dobije ujednačena smesa. Od ove mere ćete dobiti dva milkšejka. Čaše ukrasite po želji, pa sipajte napitak.

ČOKOLADNI KOLAČIĆI SA KIKIRIKI PUTEROM


POTREBNO JE: 120 g putera, 1 šolja kikiriki putera, 230 g tamnog šećera, 1 kašičica ekstrakta vanile, 1 veće jaje, 2 šolje brašna, 1 prašak za pecivo, prstokvat soli, 200 g iseckane crne čokolade
PRIPREMA: Mikserom umutite puter na sobnoj temperaturi, kikiriki puter i šećer. Dodajte ekstrakt vanile i jaje, U odvojenoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. To dodajte u smesu sa puterom i mešajte dok se ne dobiju ujednačeno testo krem boje. Dodajte i iseckanu čokoladu i sve dobro izmešajte. Formirajte loptice i pecite na 180 stepeni 12-15 minuta.



zena.blic.rs
5 dokaza da su čokolada i kikiriki puter savršen spoj
4/ 5
Oleh