nedjelja, 29. ožujka 2015.

Spremne za pola sata: Ćufte od krompira

Od ostataka pire krompira, dobar prilog uz meso i salatu-ili umesto pire krompira…



Sastojci

     750 g pire krompir (od prethodnog dana)
     1 jaje
     1 kasika vegeta
     5 kasika sitno iseckan persunov list
     3 kasike prezle
     3 vrsne kasike brasno (ostro)
     1-2 cena iseckan beli luk (ili beli luk u prahu po ukusu)
     biber po ukusu
     1 glavica crni luk
     50 g suseni paradajz 




Priprema


    1.
    Na malo ulja isprziti sitno iseckan crni luk dok ne dobije staklasto zuckastu boju i omeksa. Ocediti od ulja na papirnoj salveti.
    2.
    Iseckati suseni paradajz.
    3.
    Pire krompir (od prethodnog dana, moze i sveze napravljen) samo malo podgrejati u mikrotalasnoj pecnici kako bi se lakse sjedinio sa ostalim sastojcima a potom dodati sve ostale sastojke i kratko promesati (umesiti) dok se ravnomerno ne rasporede.
    4.
    Posuti radnu povrsinu brasnom, oblikovati cufte, uvaljati ih po brasnu sa obe strane i redjati po radnoj povrsini.
    5.
    Prziti na malo ulja, na srednje jakoj vatri, oko 4-5 minuta (na pola pecenja okrenuti) dok ne dobiju zlatno braon boju.



Izvor: coolinarika.com

Spremne za pola sata: Ćufte od krompira
4/ 5
Oleh