nedjelja, 29. ožujka 2015.

Piletina sa četiri vrste sira



Sastojci:


3-4 komada pilećeg filea
1/2 l vrhnja za kuhanje
1 dl mlijeka
po 50 g rendanog sira (mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...)
 2 kašike sira za mazanje - vajkrem
1 kašika mješavine začina
biber
1 čehno bijelog luka




Priprema:

Ispržiti piletinu u tavi, kad je skoro gotovo dodati malo vode i pustiti par minuta da kuha.

Vrhnje i mlijeko staviti u šerpu da se dobro ugrije. Dodati vajkrem i po 50 gr rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite - mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), te 10-tak minuta polagano miješati.

Kada se otopi dodati kašiku začina, malo bibera, čehno narendanog bijelog luka.

Umak preliti preko isprženih pilećih prsa. Poslužiti uz kuhani krompir ili rižu.



Izvor: madi.ba
Piletina sa četiri vrste sira
4/ 5
Oleh