Sastojci:
3-4 komada pilećeg filea
1/2 l vrhnja za kuhanje
1 dl mlijeka
po 50 g rendanog sira (mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...)
2 kašike sira za mazanje - vajkrem
1 kašika mješavine začina
biber
1 čehno bijelog luka
Priprema:
Ispržiti piletinu u tavi, kad je skoro gotovo dodati malo vode i pustiti par minuta da kuha.
Vrhnje i mlijeko staviti u šerpu da se dobro ugrije. Dodati vajkrem i po 50 gr rendanih sireva (odabetite 4 vrste koje volite - mozzarella, gauda, trapist, parmezan, gorgonzola...), te 10-tak minuta polagano miješati.
Kada se otopi dodati kašiku začina, malo bibera, čehno narendanog bijelog luka.
Umak preliti preko isprženih pilećih prsa. Poslužiti uz kuhani krompir ili rižu.
Izvor: madi.ba
Piletina sa četiri vrste sira
4/
5
Oleh
admin