subota, 21. ožujka 2015.

Kremaste kocke ukusnije od bilo koje torte



Sastojci za biskvit:




5 bjelanjaka
8 žlica šećera
1 dl ulja
1 dl tople vode
10 žlica brašna
1/2 kesice praška za pecivo
1 žlica kakaa....


5 žlica krupno mljevenih oraha
5 žumanjaka

Žumanjke dobro pomiješati sa šećerom, dodati ostale sastojke i na kraju umiješati snijeg od bjelanjaka. Staviti u kalup za pečenje (dimenzije 42×36) i peći na 180ºC. Pečeni biskvit preliti sa 2 dl čokoladnog mlijeka.

Krema od malina:
600 gr malina
2 dl vode
5 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
1, 5 dl vode
2 vrećice želatine
U posudi kuhati maline sa šećerom i 2 dl vode. Khati dok se šećer ne otopi i potom dodati puding pomiješan sa 1,5 dl vode i želatinu (otopiti prema uputama na kesici).  Miješati na laganoj vatri dok se želatina ne otopi i ostaviti da se krema malo ohladi. Mlaku kremu preliti preko biskvita.

Krema od vanilije:
1, 2 l mlijeka


10 žlica šećera
3 pudinga od vanilije
4 žlice gustina
150 gr margarina
1 vanilija šećer


Puding i gustim skuhati u mlijeku i šećeru. Kada se krema ohladi umiješati margarin.
Dodatni sastojci:
400 gr  keksa zlatni pek
vruće mlijeko za namakanje keksa
Polovinu kreme od vanilije premazati preko kreme od malina, poslagati keks namočen u mlijeko (čokoladni dio okrenuti prema gore)  i premazati ostatkom kreme od vanilije. Gotov kolač preliti sa čokoladnom glazurom i ukrasiti po želji.
Kremaste kocke ukusnije od bilo koje torte
4/ 5
Oleh