Inače sam ja koristila dosta malu tepsiju, ako ćete kolač praviti u malo većoj tepsiji, samo poduplajte sastojke.
SASTOJCI
KREMA 1:
400 ml mlijeka
6 žlica šećera
1 žlica ruma
4 žlice griza
3 žlice kokosa
KREMA :
400 ml mlijeka
6 žlica šećera
100 gr čokolade za kuhanje
4 žlice griza
1 žlica ruma
OSTALO:
kokos za posipati kolač
KREMA SA GRIZOM I KOKOSOM
1. Mlijeko i šećer stavite zakuhati.
2. U zakuhalo mlijeko dodajte griz i nastavite kuhati na srednjoj vatri na uobičajen način dok se ne zgusne.
3. Kada skinete sa vatre dodajte rum i kokos, te sve sjedinite
4. Samo malo pouljite i razmažite ulje po dnu tepsije, zatim ulijte smjesu (moja tepsija je 20 x 25 cm).
5. Ostavite da stoji na sobnoj temperaturi dok pripremate drugu kremu.
KREMA SA GRIZOM I ČOKOLADOM
1. U mlijeko dodajte iskidanu čokoladu i šećer pa miješajte dok ne zakuha.
2. Dodajte griz i nastavite kuhati na uobičajen način na srednjoj vatri, dok se ne zgusne.
3. Kada je kuhano dodajte rum, sjedinite.
4. Prelijte preko svijetle kreme.
5. Posipajte kokosom.
6. Ostavite da se ohladi.
BRZO JE GOTOV: Čokoladni griz kolač
4/
5
Oleh
admin