Sastojci
6 belanaca, 6 kašika šećera,1 prašak za pecivo, 2 kašike brašna, 4 kašike mlevenih oraha, 50 ml mleka, 1 l mleka, 100 g pudinga od vanile, 250 g margarina, 130 g šećera, 100 g mlečne “Milka” čokolade,100 g bele “Milka” čokolade, 1 veće pakovanje piškota, 1 manje pakovanje “Jaffa” keksa, 2 komada “7 days” rolata sa jagodom, 300 g šlaga.
Priprema:
Penasto umutiti belanca sa šećerom, pa postepeno dodavati prašak za pecivo, brašno i orahe. U zagrejanoj rerni na 180 stepeni, ispeći koru u četvrtastom plehu, obloženom papirom za pečenje. Pečenu koru ohladiti.
Rastopiti puding sa malo mleka, a ostatak sastaviti sa šećerom i staviti da se kuva. Kada mleko počne da vri umešati puding i skuvati gust fil. Skloniti sa šporeta i ohladiti, pa ga sjediniti sa prethodno umućenim margarinom. Masu podeliti na pola, i u jedan deo staviti otopljenu crnu čokoladu, a u drugi belu čokoladu.
Koru popariti sa 50 ml mlakog mleka, pa na nju naneti pola belog fila, preko poređati rolate, preko njih tamni fil, pa piškote. Preko ide beli fil, “Jaffa” i tamni fil. Celu tortu premazati umućenim šlagom.
Torta “Lepotica”
4/
5
Oleh
admin