petak, 26. lipnja 2015.

Medeno srce


Moji ih obožavaju! Rijetko kada nam ostane i za drugi dan, preukusni su i mekani, okus je fenomenalan.

Sastojci:

Biskvit:

- 2 jaja
- 2 čaše (od jogurta) šećera
- 1 čaša ulja
- 2 čaše jogurta
- 1/2 čaše kakaoa
- 3 čaše brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 žličica cimeta
- pola vrećice začina za medenjake KOTANY
- pekmez (po vašem izboru)

Glazura:

- 150 g čokolade
- 6 žlica ulja



Priprema:

Umutiti 2 jaja sa šećerom, dodati ulje, jogurt, kakao, brašno, začin za medenjake, cimet, prašak za pecivo i sodu bikarbonu.

Polovinu biskvita staviti u pleh za pečenje veličine 25x35 cm koji je obložen papirom za pečenje. Peći dok se malo ne napravi korica, zatim izvaditi iz pečnice i premazati s pekmezom, preko toga staviti drugu polovinu biskvita i sve skupa ispeći do kraja na 170°C oko 30-ak minuta.

Topao kolač premazati s pekmezom i staviti glazuru od čokolade.

Posluživanje:

Sva mjera vam ide od čašice jogurta. Također pekmez stavite onaj koji volite, ja sam koristila mješani.
Poslužiti ohlađeno!
Medeno srce
4/ 5
Oleh