četvrtak, 25. lipnja 2015.

Ledene kifle


Sastojci  10 osoba
1/2 kg masti
2 s.k. secera
2 kom jaja
300 ml. mleka
1 k.k. secera
1 k.k. brasna
1 kocka svezeg kvasca
1 kg. brasna tip 400
150 gr. secera u prahu
2 kesice vanilin secera Podravka
500 gr. dzema od kajsija



Priprema
1.
1/2 kg. masti penasto umutiti sa 2 s.k. secera i 2 kom jaja.
U mlako mleko 300ml. 1 k.k.secera i k.k.brasna razmutiti kocku svezeg kvasca i staviti da nadodje.
2.
Kad se ohladi sastaviti sa prethodnom masom i polako dodati 1 kg.brasna.Sve dobro sjediniti pokriti providnom folijom i ostaviti u frizideru 5-6 sati
Testo izvaditi iz frizidera premesiti i podeliti na 10 priblizno jednakih delova razviti svaki deo i napraviti osam kiflica.Filovati dzemom od kajsija.
U plehove postaviti peki papir.Rernu zagrejati na 180C i peci kiflice.Kiflice treba da budu bele pa voditi racuna o temperaturi da ne porumene.
Kad su pecene ostaviti da se malo prohlade pa ih uvaljati u prah secer pomesan sa vanilin secerom.Prijatno Vam zelim



Izvor: coolinarika.com
Ledene kifle
4/ 5
Oleh