Sastojci
Tamna smjesa:
2 jaja
150 g šećera
100 g čokolade za kuhanje
100 g margarina
100 g mljevenih oraha
1 vrećica burbon vanilin šećera
mješanog suhog voća ili žele
bonbona po želji
Svijetla smjesa:
100 ml vode
150 g šećera
170 g mljevenih petit keksa
50 g margarina
par kapi arome lješnjaka
Još potrebno:
3 lista manjih oblatni
Priprema
Tamna smjesa:
1. Jaja i šećer kuhati na laganoj temperaturi i dodati čokoladu i margarin. Zatim dodati
sve ostale sastojke i dobro promiješati. Vruće staviti na oblatnu i poklopiti s drugom
oblatnom na koju ide svijetla smjesa.
Svijetla smjesa:
1. Vodu i šećer prokuhati da se malo zgusne i u vruće dodati margarin. Kad se margarin
otopi umiješati kekse i aromu lješnjaka. Vruće izliti na oblatnu i poklopiti s još jednom
oblatnom te opteretiti daskom ili težim predmetom. Ostaviti da se suše preko noći.
Posluživanje
Za velike oblatne (27x37cm) izradite smjesu za 1,5 dozu. Verzija s
oblatnama-polutkama: Za pakovanje polutki (samo jedan list) dovoljno je doza i pol. U
polutke namazati smeđi dio, prekriti ravnom oblatnom, namazati svijetlom kremom te
prekriti oblatnom. Možete i direktno svijetli dio namazati na tamni i prekriti jednom
ravnom oblatnom.
Izvor: www.coolinarika.com
Duo oblatne-jako fine i dekorativne
4/
5
Oleh
admin