Sastojci
podloga
15 dkg petit beure keksa
10dkg maslaca
2 žl šećera+vanilija
sir
5o dkg svježeg kravljeg sira
2 vanilije
10 žl šećera
5 kom jaja
gornji sloj
4kom(800g) kisela vrhnja
6 žl šećera
1 vanilin šećer
10-15 dkg ocijeđenih višanja iz kompota
Priprema
podloga
1.
Rastopite maslac na laganoj vatri, dodajte vaniliju i šećer.
2.
Promiješajte mljevene kekse, otopljen i prohlađen maslac te dobro sjedinite.
3.
U kalup za tortu promjera oko 26cm stavite pek papir i utisnite smjesu od keksa.
sir
4.
Mikserom miješajte svježi sir,šećer i vaniliju.
Dodavati jedno po jedno jaje .
Smjesu izliti po keksima u kalupu.
Tortu stavite u hladnu pećnicu i pecite na 180c oko 45 min
5.
Dok se torta peče, razmutite kiselo vrhnje sa šećerom i vanilijom.
Pečenu tortu zaliti mješavinom kiselog vrhnja,poslagati dobro ocijeđene višnje te pecite još 15- min.Činit će se da nije gotova,ali jeste.Ostavite tortu hladiti u kalupu.
Hladnu izvadite iz kalupa i poslužite.
####Višnje možete ,naravno, izostaviti..po vašem ukusu####
Posluživanje
Možda se tijekom pečenja sir nadigne kao mjehur,ali kad se stavi vrhnje,to splasne…i ne utječe na izgled kolača.
Izvor: coolinarika.com
Torta od sira
4/
5
Oleh
admin