petak, 29. svibnja 2015.

PEČENI KRUMPIR


Sastojci

     1 kg krumpira
     5 dkg margarina
     0,5 dl maslinovog ulja
     1 režanj češnjaka
      sol, peršin




Priprema

1.
krumpir očistiti i po duljini odrezati jednu tanku krišku, da krumpir može čvrsto stajati na podlozi
2.
zarezati na tanke ploške (paziti da se ne zareže do kraja-krumpir mora ostati u komadu)
3.
krumpir staviti kuhati u slanu vodu. Kuhati ga nekoliko miinuta i izvaditi, te staviti u pleh za pečenje
4.
izmiješati otopljeni margarin, maslinovo ulje, češnjak i peršin i to pažljivo preliti preko krumpira. Nastojati da smjesa uđe između narezanih ploški krumpira
5.
peći u pečnici



Izvor: http://www.coolinarika.com/
PEČENI KRUMPIR
4/ 5
Oleh