subota, 30. svibnja 2015.

MENI NAJBOLJE TIJESTO ZA PIZZU


Sastojci

1 vrećica DI-GO kvasca
40 dkg brašna
sol, papar
1,5 dl vode
1 dl mlijeka
0,5 dl ulja
2 dkg masla
2 žlice maslinovog ulja



Priprema

Izmiješati brašno s instant kvasom, dodati ulje, maslo, papar i slanu mješavinu mlakog mlijeka i vode.
Umijesiti mekano tijesto i razvaljati ga u pleh veličine 40X40 cm, prekriti ga čistom krpom i ostaviti da počiva oko 20 minuta.
Zatim ga premazati konzerviranom pomadorom ili kečapom, svježim pomadorama, šunkom, maslinama, ribanim sirom, gljivama ili bilo kojim nadjevom po želji i naravno origanom. Po vrhu nakapati maslinovog ulja )
Staviti peći u vruću pećnicu na 15 do 20 minuta


coolinarika.com
MENI NAJBOLJE TIJESTO ZA PIZZU
4/ 5
Oleh