subota, 30. svibnja 2015.

Ledeni vjetar sa jagodama - gotov za 20 minuta ! Iznenadite se nevjerovatnim okusom !!


Sastojci
Za beze:    
9 bjelanjaka    
300 grama šećera    
1 žlica jabučnog octa    
Fila:    
600 grama kiselog vrhnja    
100 grama šećera u prahu    
1 vrećica želatine    
1/2 l vrhnja za šlag    
jagode



Priprema    
1.  
Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.    
2.  
Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.    
3.  
U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.    
4.  
Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.    
5.  
U kremu ubodite jagode.    
6.  
Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.    
7.  
Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.



Izvor: www.coolinarika.com
Ledeni vjetar sa jagodama - gotov za 20 minuta ! Iznenadite se nevjerovatnim okusom !!
4/ 5
Oleh