Sastojci
250 ml vode
50 g maslaca
sol
150 g Pšeničnog oštrog brašna
4 jaja
1 Prašak za pecivo
Za nadjev:
1 vrećica Šlag pjene
125 ml ohlađenog mlijeka
1 žličica instant kave
Za ocaklinu od kave:
1 bjelanjak
200 g šećera u prahu
1 žlica limunova soka
2 žlice jake kave
Priprema
U hladnu vodu stavite sol i maslac. Kad voda zakipi, postepeno miješajući dodajte brašno i kuhajte na umjerenoj temperaturi tako dugo dok se tijesto ne odvoji od posude.
Tijesto ohladite, miješajući dodajte malo praška za pecivo i jedno po jedno jaje. Dobro izmiješano tijesto stavite u vrećicu za ukrašavanje sa širokim limenim nastavkom, pa na namašćen i pobrašnjen lim istiskajte trake dugačke oko 10 cm.
Pecite ih 25-30 minuta na 220°C.
Ohlađene prerežite i napunite nadjevom od šlag pjene, koju pripremite prema uputama na vrećici, uz dodatak instant kave.
Eklere prelijte ocaklinom od kave, koju ćete pripremiti na sljedeći način: prosijani šećer stavite u posudu i dodajte bjelanjak da dobijete gustu tekuću smjesu.
Miješajte tako dugo dok ocaklina ne postane potpuno glatka i bijela (oko 5 minuta). Dodajte malo limunova soka i kave.
Posluživanje
Eklere možete dodatno ukrasiti rastopljenom čokoladom.
Izvor: coolinarika.com
Ekleri
4/
5
Oleh
admin