petak, 29. svibnja 2015.

DOMACI BUREK KAO IZ PEKARE


Sastojci


    potrebno:
     1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
     cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
     250 ml vode
     125 ml ulja
     po potrebi soli



Priprema


    1
    U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
    2
    Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
    3
    Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
    4
    Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
    5
    Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
    6
    Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
    7
    Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
    8
    Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
    9
    One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
    10
    Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.

Posluživanje

Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.



Izvor: http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com  /   http://www.coolinarika.com/
DOMACI BUREK KAO IZ PEKARE
4/ 5
Oleh