Sastojci
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli
Priprema
1
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
2
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
3
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
9
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
10
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
Izvor: http://kuhinja-i-ideje.blogspot.com / http://www.coolinarika.com/
DOMACI BUREK KAO IZ PEKARE
4/
5
Oleh
admin