SASTOJCI :
12 kriški tost hleba,
4 kuvana jaja,
4 kisela krastavčića,
4oo ml kisele pavlake,
4oo ml majoneza,
15o gr pečenice,
15o gr šunke,
3oo gr kačkavalja,
i još za premaz :
kisela pavlaka,
rendani kačkavalj po želji,
kuvana jaja,
krastavac za dekoraciju.
PRIPREMA :
Na tacnu poređati 4 parčeta tost hleba. Za prvi premaz pomešati 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza. Premazati tost hleb sa većim delom premaza a ostaviti sa strane jednu trećinu za kasnije. Preko majoneza poređati seckanu šunku i 15o gr rendanog kačkavalja. Jaja skuvati i iseći na kolutove ili ih iseckati pa poređati preko kačkavalja. Preko jaja premazati ostatak premaza pa poređati 4 kriške tost hleba. Za drugi premaz pomešati opet 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza.
Takođe ostaviti jednu trećinu sa strane. Pečenicu iseckati i naređati preko fila. Opet posuti sa 15o gr rendanog kačkavalja. Preko staviti isečene na kolutove kisele krastavčiće. Onu preostalu trećinu fila premazati preko krastavčića. Ostale 4 kriške tost hleba poređati na vrh slane torte. Slanu tortu premazati pavlakom ili majonezom po želji i ukusu i posuti rendanim kačkavaljem. Ako želite da dodatno zadivite drage osobe napravite dekoraciju od kuvanog jaja i kiselih krastavčića. Slanu tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi tost hleb lepo upio premaze i da bi se lepo ohladila i stegla. Uživajte u bogatstvu ukusa :).
Prijatno!
Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.in/
BRZA SLANA TORTA OD TOST HLEBA
4/
5
Oleh
admin